ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Откриване на течове без къртене със специална апаратура /Rothehberger/

( Оценка 3.8 ) от ( 13 отзива )

откриване на течове парна инсталация под замаскиПри загуба на вода от парната инсталация се касае за теч от парното. Откриването на теч от видимата част на тръбната инсталация на парно не е толкова трудна задача. Ако теча обаче е в скрита част на тръбите - например под замаска или под земя вече проблема е сериозен и се касае за скрит теч от парно отопление или наречен още теч от тръби на парното. Замаpката, бетона или земята разпръсква водата и не позволяват да се види точното място на теча, а къртенето на цялата плоча е непосилно и скъпо мероприятие, с което много съседи няма да са съгласни.

В такива моменти, на помощ се притичат специалните апаратури и уреди за откриване на скрити течове. Те позволяват откриването на този тип скрит теч. Това са  уреди за откриване на течове SoundSens “i” или термокамепри Flir с последната версия на популярните SoundSens. Системата, заедно с последното програмно осигуряване, е създадена за удобна, гъвкава и бърза работа на място, позволявайки настройка и сваляне на данни без компютър. Използват се термокамери и ултразвукови преобразуватели за откриване на скрит теч и течове от различно естество.

Работата с термографската камера е гъвкава, тъй като той има възможност за съхранение на работни данни за няколко седмици, преди да стане нужно свалянето им на компютър. Регистраторите се свалят чрез инфрачервен сигнал и тъй като връзката не е физическа, изпращането и свалянето на данни е много по-бързо. Кутиите на регистраторите могат да се свържат заедно, за да се постигне едновременно програмиране и сваляне на данните от всички регистратори.

Това, в комбинация с връзката с компютър посредством USB означава, че работата по откриване на течове става бърза и ефективна. Вече са достъпни и специално проектирани мини-комплекти .

Фирма Елвидом ООД разполага с пълна гама от професионалните уреди за откриване на течове и обучен персонал от лицензирани термографи. Фирмата извършва откриване на течове и отстраняване на течове. Издаваме протоколи за направения анализ и гаранция за откриване на скрит теч, като подпечатваме всеки наш протокол и доклад със сертификационниет си печат.

Техниците на фирмата са професионалисти доказали се във времето при редица нехарактерни и скрити течове и проблеми по парните инсталации и ВиК течове и проблеми. Решавали сме проблеми натрупвани с години.

Елвидом ООД разполага и с термокамера от световно известната марка за термографски инструменти и апаратура-Flir. Марката Флир се е доказала с модерните и многофункционални термокамери. Откриваме скрити течове по парни инсталации и ВиК инсталации. Откриваме течове от парно, течове от покриви, теч от съседи, теч от баня, теч от мазета, теч от тераса, теч от хидроизолация, теч в подземни гараажи и теч от канал и сифон. Откриването на скрит теч с термокамера се извършва с помощта на термографски снимки и наслаагваане на термографски образи, които се разчитат от специалист термограф.

Спецефичното на термокамерата е откриване на скрити течове, без къртене за кратко време, с точност от 100%. Цена за откриваане на скрит теч с термографска камера от 70 лв до 110 лв за едно помещение ( закрито помещение до 18м2), като за откриване на течове на открити работни площадки цената е индизвидуална поради трудностите на метода на открито. Цени за откриваане на скрити течове, може да видите в секция цени на нашият сайт. При въпроси може да се обърнете на посоочените по-долу терлефони. Като фирма разполагаща с технически екипи от водопровоодчици, предлагаме и отстраняване на откритите от нас течове.

Радваме сме се на признанието на клиентите ни и сме щастливи при всеки успешно открит и премахнат теч. Обадете се на 0895 012345 и ще получите професионализъм съчетан с точността на модерните технологии.

 
Още за Елвидом ООД
 
Дежурни телефони:
02 / 870 31 03
0895 / 012345

денонощно
24 / 7