ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Откриване на течове без къртене със специална апаратура /Rothehberger/

( Оценка 3.9 ) от ( 14 отзива )

откриване на течове парна инсталация под замаски

Ултразвуков и термо анализ за откриване на течове - София

При загуба на вода от парната инсталация се касае за теч от парното. Откриването на теч от видимата част на тръбната инсталация на парно не е толкова трудна задача. Ако теча обаче е в скрита част на тръбите - например под замаска или под земя вече проблема е сериозен и се касае за скрит теч от парно отопление или наречен още теч от тръби на парното. Замаpката, бетона или земята разпръсква водата и не позволяват да се види точното място на теча, а къртенето на цялата плоча е непосилно и скъпо мероприятие, с което много съседи няма да са съгласни.

В такива моменти, на помощ се притичат специалните апаратури и уреди за откриване на скрити течове. Те позволяват откриването на този тип скрит теч. Това са  уреди за откриване на течове SoundSens “i” или термокамепри Flir с последната версия на популярните SoundSens. Системата, заедно с последното програмно осигуряване, е създадена за удобна, гъвкава и бърза работа на място, позволявайки настройка и сваляне на данни без компютър. Използват се термокамери и ултразвукови преобразуватели за откриване на скрит теч и течове от различно естество.

Работата с термографската камера е гъвкава, тъй като той има възможност за съхранение на работни данни за няколко седмици, преди да стане нужно свалянето им на компютър. Регистраторите се свалят чрез инфрачервен сигнал и тъй като връзката не е физическа, изпращането и свалянето на данни е много по-бързо. Кутиите на регистраторите могат да се свържат заедно, за да се постигне едновременно програмиране и сваляне на данните от всички регистратори.

Това, в комбинация с връзката с компютър посредством USB означава, че работата по откриване на течове става бърза и ефективна. Вече са достъпни и специално проектирани мини-комплекти .

Откриване на течове без къртене със специална апаратура /Rothehberger/

Фирма Елвидом ООД разполага с пълна гама от професионалните уреди за откриване на течове и обучен персонал от лицензирани термографи. Фирмата извършва откриване на течове и отстраняване на течове. Издаваме протоколи за направения анализ и гаранция за откриване на скрит теч, като подпечатваме всеки наш протокол и доклад със сертификационниет си печат.

Техниците на фирмата са професионалисти доказали се във времето при редица нехарактерни и скрити течове и проблеми по парните инсталации и ВиК течове и проблеми. Решавали сме проблеми натрупвани с години.

Елвидом ООД разполага и с термокамера от световно известната марка за термографски инструменти и апаратура-Flir. Марката Флир се е доказала с модерните и многофункционални термокамери. Откриваме скрити течове по парни инсталации и ВиК инсталации. Откриваме течове от парно, течове от покриви, теч от съседи, теч от баня, теч от мазета, теч от тераса, теч от хидроизолация, теч в подземни гараажи и теч от канал и сифон. Откриването на скрит теч с термокамера се извършва с помощта на термографски снимки и наслаагваане на термографски образи, които се разчитат от специалист термограф.

Спецефичното на термокамерата е откриване на скрити течове, без къртене за кратко време, с точност от 100%. Цена за откриваане на скрит теч с термографска камера от 70 лв до 110 лв за едно помещение (закрито помещение до 18м2), като за откриване на течове на открити работни площадки цената е индизвидуална поради трудностите на метода на открито. Цени за откриваане на скрити течове, може да видите в секция цени на нашият сайт. При въпроси може да се обърнете на посоочените по-долу терлефони. Като фирма разполагаща с технически екипи от водопровоодчици, предлагаме и отстраняване на откритите от нас течове.

Радваме се на признанието на клиентите ни и сме щастливи при всеки успешно открит и премахнат теч. Обадете се на 0895 012345 и ще получите професионализъм съчетан с точността на модерните технологии.

 
 
Дежурни телефони:
02 / 870 31 03
0895 / 012345

денонощно
24 / 7