ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Свързване на бойлер към парно

( Оценка 3.9 ) от ( 12 отзива )

Свързване на бойлер към парно 

 Свързване на бойлер към парно включва свързването на топлообменика вода-вода на бойлера към отоплителната инсталация. Бойлерите подходящи за монтаж към парно отопление или друг алтернативен топлоизточник са всъщност бойлери със серпентина или няколко серпентини, при свързване към няколко топлоизтоочника.  Свързването на бойлера към парно отопление се извършва по определен начин и правила. На схемата по-долу ще видите начина на свързване на бойлер със серпентина серпентина ( комбиниран електрически бойлер) към парно. 

 Системата на парното отопление е свързана към серпантината (топлообменника) на бойлера, като по този начин загрява и водата във водосъдържателя на бойлера. Захранването на серпентината на бойлера се контролира ръчно или с електромагнитен клапан, които се управлява от терморегулатор и контактор. На схемата се виждат необходимите елементи и начина на монтаж, които осигуряват нормалната и правилна работа на бойлера със серпентина. Задължително се монтира четерипътен вентил с манометър, разширителен съд за компенсация на налягането и обезвъздушител, като за предпочитане е автоматичен обезвъздушител в горната част на серпентината. Парното отопление, като източник може да се замени със слънчев панел или термопомпена система. Бойлерите със серпентини предлагат и комбинирани варианти. При комбиниран електрически бойлер с две серпентинии може да използвате два топлоизточника - парно отопление и слънчев панел или друга комбинация.

Сервиз за продажба, монтаж и ремонт на бойлери София 

 Свързването и монтажа на бойлера към електрическата инсталация и водопровода се извършва по стандартни схеми, спазвайки инструкцията за монтаж на бойлера. Бойлерите със серпентини най-често са с обем от 80, 100, 120, 150 и 200 литра, като са предвидени за монтаж на таван, стена или подоов монтаж. Разновидностите на бойлерите за монтаж на таван и стена са : вертикален монтаж и хоризонтален монтаж.

 Сервиз за ремонт на бойлери Елвидом ООД предлага доставка и монтаж на бойлери със серпентина. Извършваме свързване на бойлери към парно в рамките на град София и съседните населени места. Можем да извършим доставка и подмяна на вашият бойлер, да изградим парна инсталация или разклонение от вашата парна инсталация при липса на такъв. 

Професионален сервиз за продажба, монтаж и ремонт на бойлери в София предлага изграждане на изводи и свързване на бойлер със серпентина към парно. 

Ремонт на бойлери по домовете за София. Дежурен техник за ремонт на бойлери 24/7 на телефон 0895 012345. 

бойлер към парно

 

468x60