ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Доставка и монтаж на радиатори

( Оценка 3.8 ) от ( 13 отзива )

 Отопление с централно парно или отопление с локално парно е винаги предпочитано пред други алтернативи за отопление. Парната инсталация всъщност е затворен кръг в които циркулира топла вода. Водата се подгрява в топлообменник или в котле, циркулира с помощта на циркулационна помпа по тръбите на системата и подава топлина към радиаторите, които затоплят помещенията в които са монтирани.  Елвидом ООД предлага доставка и монтаж на радиатори за парно. Извършваме доставка и монтаж на алуминиеви радиатори, доставка и монтаж на чугунени радиатори, панелни радиатори, вертикални радиатори, лири за баня и резервни части за парните инсталации.

Безплатна доставка и монтаж на радиатори на изгодни цени с гаранция

 При заявка на радиатори за парно при нас вие получавате безплатна доставка и окомплектовка на радиаторите. Извършваме монтаж на радиатори към централно парно и към локално парно. Работим със всички търговски марки радиатори за парно, които се предлагат на българският пазар. Как да изберете новите си радиатори?

 При нужда от нови радиатори е достатъчно да се свържете с нас. След уговорка на ден и удобен час ще ви посетим, като ще извършим изчисления за необходимата големина и мощност на радиатора, както и други технически параметри. По време на посещението на техника ще получите и оферта за доставка и смяна на радиатори.

Как се извършва доставка и монтаж на радиатори?

доставка и монтаж на радиатори  След приемане на нашата оферта се договаряме за определен ден и час в които доставяме радиаторите и започваме демонтажа на старите радиатори (при налични такива) и монтаж на новите радиатори. Преди да започнем с демонтажа на радиаторите е необходимо да източим абонатната система. По-големите системи са пълни с вода, а някои малки и локални парни инсталации е възможно да са пълни с глюкол. Източването на системата се извършва от абонатната станция при централно топлоподаване и от колекторната кутия при локално парно отопление.

 В момента на източване е желателно спирателните кранове или термовентилите да са отворени за да се изпразнят правилно и напълно самите радиатори. След като водата е източена се преминава към демонтаж на старите радиатори, които обикновено са панелни ( стоманени радиатори ) или чугунени радиатори.  За да демонтирате радиатора се налага разглобяване на холендърните връзки и свалянето на радиатора от конзолите му (куките). След демонтаж на радиатора се налага премахване и на самите конзоли. Демонтажа на радиатора се счита за приключил и може да се помисли за извозване на радиаторите до депо за метални отпадъци. При по-големи и тежки чугунени радиатори се налага разглобяване на части по няколко глидъра, но самото разглобяване се извършва чрез рязане (особено при по-старите радиатори). След демонтажа може да се извърши ремонт на стената зад радиатора и едва тогава да се продължи с монтаж на радиатора. В този случай се налага затапване на радиатора или монтаж на спирателни кранове.

Демонтаж и монтаж на радиатори. Извозване на стари чугунени радиатори.

 Монтажа на радиаторите започва с оразмеряване на мястото на новият радиатор. Следва пробиване на отвори в стената за новите конзоли и окачане на радиатора на стената. Напоследък е модерно радиаторите да се монтират на пода, особено при по-ниски прозорци или френски прозорци, както и тънки или кухи стени.  След монтажа на радиатора на подовите планки или конзолите трябва да се свържи радиатора с тръбите на парната система. Свързване на радиатор се извършва с помощта на многократно разглобяеми връзки (холендри). В повечето случай радиатора се свързва към тръбите със спирателен кран или термовентил на подаващата тръба и секретен кран на връщащата тръба.  

 Детайлите по доставка и монтаж на радиатори са много. Монтажа на всеки радиатор трябва да бъде прецизен и точен. Трябва да се спазят размерите и разстоянието от стената и наклона при монтажа на радиатора. Наклона трябва да е около 0,33%. Този наклон служи за прогонване на въздуха в радиатора към обезвъздушителя.

 Елвидом ООД извършва доставка и монтаж на алуминиеви радиатори, чугунени радиатори, лири за баня и панелни стоманени радиатори. Извършваме още ремонт на радиатори, затапване на радиатори, смяна на глидери, обезвъздушаване на система, смяна на помпа, смяна на термовентили и термоглави, както и други ремонти на радиатори и парни инсталации.

 При нас може да заявите откриване на теч от тръби на парно, като осигуряваме ремонт на теча. Откриваме течове от парно с помощта на термокамера без разбиване и къртене. 

Цени за доставка и монтаж на радиатори за София : 

 

  • Демонтаж на радиатор от 30.00 лв./бр.------
  • Изпразване и пълнене на отоплителна инсталация от абонатна станция  90.00 лв./бр.
  • Местене на радиатор на разстояние до 2м  от 99.00 лв./бр. до ……..
  • Местене на радиатор на разстояние до 4м 169.00 лв./бр. до ……
  • Монтаж на радиатор при съществуващи изводи 48-85.00 лв./бр. в зависимост от вида и размера на радиатора

За изготвяне на точна цена е необходим оглед и изготвяне на опис с точното количество на материали, услуги и вид работа!

 

 

 

 

468x60