ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Монтаж на редуцир вентил

( Оценка 3.8 ) от ( 9 отзива )

 Редуцир вентила е устройство което има за цел да намали налягането от бутилка, водопровод или тръбопровод към даден уред , устройство или към друг тръбопровод. Задаване на по-носки стойности на налягането се нарича редуциране. Монтаж на редуцир вентил се налага и се извършва при течности и газове. Ние ще разгледаме монтаж на рудицир вентил при високо налягане от водопровода. Редуцир вентила играе ролята на регулатор на налягането.

Кога се налага извършване на редуцир вентил?

монтаж на редуцир вентил  При по-високо налягане от приетото за нормално се получава свръх напрежение в тръбите, някои уреди отказват да работят, а други не работят правилно.  Към тези уреди спада и електрическият бойлер, без значение дали е проточен електрически бойлер или обемен електрически бойлер. Всеки съд в които се извършва загряване на вода под налягане увеличава работното си налягане в последствие от топлинното разширение. Това се случва и в електрическият бойлер. Когато налягането е над допустимото работно налягане се налага изпускане на налягането с цел уравновесяване на системата и предпазване от експлозия, т.е възвратният клапан на бойлера отваря системата и я превръща от затворена в отворена система.

 За да не се стига до тук е необходимо да коригираме налягането на водата. За да извършим това регулиране на налягането се налага да направим монтаж на редуцир вентил. Регулатора на налягане трябва да бъде монтиран на входа на водопровода, а не непосредствено преди даден уред или в случая бойлера.  Монтаж на редуцир вентил е извършен правилно само ако е монтиран веднага след водомера, намиращ се след хоризонталното отклонение от вертикалният щранг. 

 

Ремонт на бойлери,  доставка и монтаж на боййлери София 

 Преди да решите да монтирате редуцир вентил винаги премерете налягането във водопровода. Понякога бойлера ви може да капе през възвратният клапан и при нормално налягане от централният водопровод и това да се дължи на проблем със самият бойлер, а не прекалено високо налягане.  Това налага диагностика и замерване на нивото на налягането. 

 Елвидом ООД извършва замерване на налягането от водопровода, преглед и профилактика на бойлери, доставка и монтаж на редуцир вентил и други ВиК услуги и ремонти. При нас може да заявите отпушване на тоалетна, откриване на теч, отстраняване на теч, смяна на смесителна батерия, ремонт на душ батерия, ремонт на душ кабина, монтаж на душ кабина, смяна на подов сифон в банята и смяна на водомери. Монтиране на редуцир вентил, монтиране на редуцир вентил за вода и "монтаж на редуцир вентил преди бойлера" с гаранция от 12 месеца.