ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Смяна на бойлер - София

( Оценка 3.9 ) от ( 8 отзива )

Подмяна на бойлер - Сервиз за бойлери София

Смяна на бойлер се налага при по-скъп ремонт на съществуващ бойлер или невъзможност за отремонтиране на дадена повреда по бойлера. При скъп ремонт се има предвид ремонт, които не се оправдава на база остатъчната стойност на даденият уред. Така например при бойлер с цена от 209 лв ,ремонт на стойност от 180 лв е прекалено скъп и не оправдава отстраняването на повредата. При подобни цени на ремонта обикновенно предлагаме безплатна доставка на нов бойлер и смяна на бойлер. Често се налага смяна на термостат, нагревател, термозащита и смяна на възвратен клапан. При смяна на фланец или нужда от нов водосъдържател цените на ремонта обикновенно надхвърлят себестойността на бойлера, но не винаги. Ремонт се извършва на бойлери от висок клас, бойлери със специфичен размер или неръждаеми бойлери (бойлери от неръждаема стомана), както и бойлери със серпентина за парно.

Смяна на бойлер при невъзможност за ремонт на бойлера

 

смяна на бойлери Смяна на бойлер поради невъзможност за ремонт е най-често срещаната причина за смяна на старият бойлер с нов. При съвременните модели бойлери изолацията на бойлера и материалите на водосъдържаателя не позволяват заварки по корпуса на самият водосъдържател освен бойлери Светлю Шишков. Това налага при спукване на бойлера да се замени с нов.

Смяна на бойлер, без значение обемен електрически бойлер, проточен бойлер или бойлер за кухня се извършва от оторизиран сервиз за бойлери. По този начин се гарантира спазване на всички необходими правила за монтаж и демонтаж на бойлера, както и свързването на бойлера към електрическата мрежа и водопровода.

Демонтажа на бойлера трябва да се извърши при източен водосъдържател и празен бойлер. За целта е необходимо да демонтирате възвратният клапан на бойлера и тръбата или съответно меката връзка на топлата вода. Предварително сте спрели елктроподаването към токовият кръг на бойлера, директно от електрическото табло на жилището и сте спрели водата. Преди да развиете тръбите или съответно меките връзки на бойлера, изпуснете налягането в тръбопровода. Налягането може да го изпуснете чрез отваряне на някои произволен кран на смесител. Пуснете едновременно топлата и студената вода на батерията.

Монтаж и демонтаж на бойлер

След това следва демонтаж на бойлера от стената и подготовка за монтаж на новият бойлер. Преди да предприемете окачването и монтажа на бойлера премерете с метъра разстоянията за закачане и монтаж на бойлера към стената и външните габарити на уреда. За да сте сигурни, че няма да вдигате бойлера само за упражнение. При несъответствие на куките за монтажа трябва да пробиете нови отвори и да монтирате нови куки. Здравината на стената, точността на отворите и всички процедури по монтаж на бойлера не са за подценяване.

Следва прочитане на инструкцията за монтаж на бойлера. Прочитането на тази част от книжката за експлоатация е много важно. С инструкциите ще се запознаете с евентуални особености на вшият нов бойлер, както за монтажа така и за експлоатацията му.

След като вече бойлера е монтиран следва подвързване на бойлера към тока и свързване на бойлера към водопровода. Всички производители на бойлери препоръчват тези две дейности да се извършат от специализирани сервиз за монтаж и ремонт на бойлери.

Елвидом ООД разполага е сервиз за монтаж на бойлери, ремонт на бойлери по домовете, като осигуряваме доставка на новият бойлер до дома ви и то напълно безплатно.

Цена за смяна на бойлери отт Професионален серрвиз за бойлери Елвидом ООД както следва:

  • Цена за демонтаж на бойлер до 80 литра – 35 лв
  • Цена за демонтаж на бойлер от до 100 литра – 55 лв
  • Цена за демонтаж на проточен бойлер – 72 лв
  • Цена за доставка на нов бойлер – 0 лв при закупен от нас бойлер
  • Цена на за монтаж на проточен бойлер – 122 лв монофазен бойлер
  • Цена за монтаж на обемен бойлер до 80 литра – 125 лв
  • Цена за монтаж на обемен бойлер до 150 литра – 195 лв
  • Цена за монтаж на бойлер за кухня – 107 лв
  • Извозване на стар електрически бойлер – 48 лв

Смяна на бойлер цена от 55 лв до ------ лв. В обявените цени не са включени материалите необходими за смяната на бойлера. Това евентуално могат да бъдат мек връзки, електрически кабел, спирателни кранове, тавани планки, дюбели, куки, тръба и други материали.

Доставка и монтаж на бойлери за София, Монтаж на бойлер, монтаж и демонтаж на бойлери, ремонт на бойлери по домовете с оригинални резервни части за бойлери. Искаме да кажем, че свързване на бойлер към електрическата мрежа е неправилно и опасно без бойлерно табло ( БТ). 

ЦЕНИТЕ СА ОРИЕНТИРОВЪЧНИ. Точните цени за конкретен монтаж се определят на място от наш сервизен техник.