ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

ВиК течове - откриване

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Скрити ВиК течове - отстраняване без къртене

ВиК течове се наричат течове от водопровод или канализация. ВиК системите и инсталациите търпят повреди и аварии. ВиК течовете всъщност са разлив на чиста вода, съответно при пробив във водопровод студена или топла вода и теч на отпадна вода при повреда в канализацията (мръсния канал). ВиК течовете освен по чиста и мръсна вода се различават по дебит и най-вече по характерните особености. При теч от водопровод водата излиза под налягане, докато при теч от мръсния канал водата е на самотек и гравитачно. Това има голямо значение за оформянето на теча и неговите особености, както и начините за намиране и локализиране на ВиК течове. 

Откриване на ВиК течове. Отстраняване на течове на ТОП цени за София

ВиК течовеПри намиране на ВиК течове се използва апаратура за откриване на течове, която позволява откриване на теч без къртене. Това е важно! При теч на вода под налягане могат да се използват едни методи за намиране на теч, които обаче немогат да бъдат използвани при теч на вода от канализацията.

Електронният колератор е електро-акустична техника за локализиране на скрити течове с помощта на която могат да бъдат чути, записани и възпроизведени шумове с обхват от 200 до 2000 MHz. Естествено това е само част от множеството методи за търсене и намиране на течове. ВиК течовете трябва да се разделят на два основни вида. Първи основен вид ВиК течове е теч от вътрешна ВиК инсталация и втори вид ВиК теч от външна водопроводна или канализационна инсталация.

Двата вида (вътрешен и външен ВиК теч) се различават един от друг с редица особености, което налага и различни начини за намирането им.  Основният начин за откриване на ВиК течове във вътрешните инсталации на сгради е термографският анализ и микровълновите датчици с влагомери за различен материал и различна дълбочина. Метода намира приложение при откриване на външни ВиК течове, но сравнително ограничено. Термокамерата открива температурните аномалии, което означава, че при наличие на добър дренаж и бързо отичане на водите метода няма да покаже резултати или поне резултатите няма да са задоволителни спрямо цената.  

Апаратура за откриване на ВиК течове

За външни течове се използват други методи, които се базират на улавяне на шума от изтичане на вода било от канализация или водопровод.

Елвидом ООД разполага с професионална апаратура и технически екип с лиценз и сертификат за откриване на ВиК течове и тяхното отстраняване. ВиК услуги и ремонти с гаранция от Елвидом ООД.

Термографска диагностика на скрити течове с камера от марката FLIR. Диагностика на скрит теч. Намиране на скрити течове за София и страната.