ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Списък услуги отопление

Целта на нашата фирма е да оставим след себе си доволни клиенти и качествено свършена работа на конкурентно ниски цени с евтини и качествени материали. Ще Ви осигурим топла и уютна зима на прилична цена. Предлагаме на клиентите си в сферата на отоплитените системи следните услуги:проектиране и изграждане на топлителни инсталации, отстраняване на течове, монтаж на радиатори, монтаж на котлета и др.

Свързване на радиатори за парно

Свързване на радиатори за парноСвързване на радиатори за парно се нарича процеса по монтаж на радиатора и неговото съединяване към парната инсталация. Свързване на радиатори за парно се извършва с тръби, като тръбите могат да са метални или други видове тръби предназначени за целта. Съществуват също и гъвкави меки връзки за свързване на радиатори за парно. Не се използват водни съединения и други водопроводни тръби и меки връзки.

Свързване на радиатори за парно

Свързване на радиатори за парно може да се извърши по няколко начина и схеми: последователно свързване на радиатори, едностранно свързване на радиатори или кръстосано свързване на радиатори. В пространството се шири мнение, че кръстосаното свързване на радиатори е най-правилното свързване на радиатори и е най-ефективното, но това съвсем не е така.

За да се извърши свързване на радиатори се използват различни фитинги и преходи особено при преминаване от един диаметър на тръбата към друг и от един материал към друг. Обикновено при свързване на радиатори се извършва и монтаж на спирателни кранове, секретни кранове и термо вентили. Някои видове свързвания се извършват с гумени уплътнения, докато за други се използват калчища и гарнитури от гума или друг топло устойчив материал.

Свързване на радиатори за парно схема

Свързването на радиаторите се определя и от местоположението на щранговете на парната система. Парната система може да е двутръбна или еднотръбна, което налага и и начина на свързване на радиаторите към инсталацията. При самото свързване е важно да се спази наклона на тръбите от инсталацията (особено при удължаване на тръбният път). При неспазване на наклона е възможно образуване на въздушни възглавници, които ще е трудно да се отстранят.

Предлагаме доставка и монтаж на радиатори, ремонт на радиатори, демонтаж и затапване на радиатори, както и изграждане на парни инсталации.

 

Затапване на радиатори

Затапване на радиатори се извършва при отказ от услугата на топлофикация или при демонтаж на радиаторите за ремонт на помещението след което радиаторите се монтират отново.  За да извършите затапване на радиатори е необходимо да изпразните системата (парната инсталация). При източване на парното трябва да отворите предварително крановете на радиатора. Крана може да е обикновен или термовентил.  Проверете изходящата тръба за наличие на секретен кран, които също трябва да се отвори. При затворени кранове на радиаторите водата от самият радиатор неможе да изтече и това пречи на работата.

Затапване на радиатори

затапване на радиатори След като се източи напълно системата се преминава към разхлабване и развиване на радиатора от тръбната система на парното. Освобождава се напълно и се откача от куките и конзолите.  Следва демонтаж на крана, вентила и холендъра и затапване на тръбата. Тръбата е с мъжка резба и обикновено е с размер ½ или ¾ . Затапването се извършва с капа. След монтажа на капите се извършва пълнене на системата. Парната инсталация не трябва да остава празна за продължителен период от време. 

При наличие на топломери по радиаторите е необходимо да се обърнете за демонтаж и отчитане на уредите към съответното дружество за топлинно счетоводство.  Най-вероятно след демонтаж на радиаторите от дружеството ще ви посетят за сваляне на показанията.

Трябва да обърнем внимание, че някои абонати на Топлофикация немогат да извършат затапване на радиатори. Това са еднотръбните парни инсталации и сградите, които са на база.  Затова преди да се предприеме демонтаж и затапване на радиатори е необходимо да се обърнете към информационният център на Топлофикация на тел 0 700 11 111 . 

Елвидом ООД извършва демонтаж на радиатори, монтаж на радиатори, затапване на радиатори, ремонт на радиатори, рязане и извозване на стари радиатори, доставка и монтаж на радиатори за парно, ремонт на радиатори за парно, рязане на тръби, направа на резби, заварка на тръби, монтаж на лири за баня и преместване на радиатори.

Работим с алуминиеви радиатори, чугунени радиатори и стоманени панелни радиатори.  При нужда от смяна на радиатори или друга услуга свързана с парно и радиатори е достатъчно да се обадите на тел 0895 012345. Елвидом ООД разполага с термографска камера и друга професионална апаратура за откриване на течове. Извършваме откриване на теч от тръби на парно без къртене.

 

Комбинирани бойлери на ток и парно

Комбинирани бойлери на ток и парно всъщност са електрически обемни бойлери с една семпертина или две семпертини.  Бойлерите със серпентина се наричат комбинирани понеже предлагат два или повече начина на затопляне на водата. Във водосъдържателя на бойлера. Комбинирани бойлери се изработват по различни технологии при различните производители. Пазара на бойлери предлага емайлирани комбинирани бойлери за ток и парно с емайлирани серпентини, стъклокерамични бойлери с емайлирана серпентина, неръждаеми бойлери с неръждаема серпентина и неръждаеми бойлери със медна серпентина.

Избор на комбинирани бойлери на ток и парно

комбинирани бойлери на тоок и парноИзбора на комбиниран бойлер е винаги труден поради богатото предлагане на марки и модели с различен обем на бойлера, серпентината, различни технически характеристики, разположение на изводите за присъединяване и начин на монтаж на самият бойлер ( подов монтаж, монтаж на стена или монтаж на таван).  Преди да предприемете избор на комбиниран бойлер трябва да изчислите необходимата мощност на серпентината, обема на бойлера, страна на изводите, мощност на електрическото захранване и едва тогава да търсите най-подходящ бойлер за вашите изисквания и дадености. При липса на опит в изчисленията ви съветваме да ползвате професионална консултация на сервиз за бойлери.

Свързване на комбинирани бойлери на ток и парно от професионалн сервиз за бойлери

Свързването на комбинирани бойлери за парно и ток не се различава особено от свързване на електрически бойлер и лира за баня, но при изградена парна инсталация до изводите на бойлера. При липса на изводи за свързване или преработката на вече съществуващи изводи и тръби се налага намеса на професионален техник за бойлери.

Трябва да се спазят всички изисквания за монтаж на бойлер към парно, които са дадени от производителя на бойлера. Трябва да заземите или занулите електрически бойлера, да спазите начина на монтажа вертикален или хоризонтален монтаж на бойлера) и не на последно място да спазите посоката на потока през серпентината. След свързването на бойлера за към парното се налага да обезвъздушите самата серпентина и водосъдържаателя на бойлера. Изпълнявайки тези изисквания вие осигурявате безпроблемна и безаварийна работа на вашият комбиниран бойлер към ток и парно.

Ние от сервиз за ремонт и монтаж на бойлери предлагаме доставка и монтаж на комбинирани бойлери на ток и парно с гаранция от 5 години. Предлагаме също неръждаеми бойлери със семпертина от неръждаема стомана с 10 години пълна гаранция. Работим с марките: Теси, Дипломат, Елдом, Фламина, Тедан, Атлантик, Аристон, Горение, Стибел Елтрон и други марки бойлери. Комбинирани бойлери цени от 299,00 лв с ДДС и безплатна доставка. 

 

Теч от тръбите на парното

Теч от тръбите на парното е нормално явление при стари парни инсталации и при неправилно изградени такива или изградени парни инсталации с некачествени материали.  Тръбите на парното са пълни целогодишно с вода, а не както считат някои, че се пълнят само през зимата с топла вода. През лятото тръбите са пълни с вода и са под налягане, но не е включена помпата, водата не циркулира  и не е топла. Това показва, че теч от парно може да се появи целогодишно.  

Теч от тръбите на парното

теч от тръбите на парното При различните парни инсталации се използват различни тръби. Тръбите на парното могат да бъдат метални, тръби от PPR с алуминиева волжка или ALPEX тръби. Различните тръби използвани за изграждане на парно имат различни свойства. Така теча при различните тръби може да се проявява различно. При някои тръби теча ще се увеличава със затоплянето на водата в тръбите, а при други обратно при падане на температурата на водата в тръбите на парното.

Без значение от вида на тръбите, вида на парната инсталация (еднотръбна или двутръбна), вида на радиаторите и абонатната станция се налага използване на специална апаратура за откриване на течове без къртене.

Как се разбира, че имате наличен теч от тръбите на парното?

Първият признак е падане на налягането в работната система на инсталацията. Второ може да се появят някъде мокри и влажни петна, а понякога мокрене и изсъхване в дадени области около тръбите.  При съмнение за теч от тръби на парно е необходимо да се извърши термографски анализ на парната инсталация. За целта не се извършва термография на цялата система, а само на скритите части от инсталацията (това са тръби под земя и тръби в плочи и замазки на сградата). Термография с цел откриване на теч от парно се извършва при обилен теч и налично топлоподаване. Възможно е откриване на теч от тръби и при липса на топлоподаване ( в летните месеци ) но само при сериозен спад на налягането. Термографската камера открива температурните аномалии и така показва мястото на проблема, като ни дава информация и за състоянието на тръбите и цялата система.

Ние предлагаме откриване на теч от тръби на парно с камера от марката Flir. Откриваме и отстраняваме скрити ВиК течове и теч от тръбите на парното. Цени за откриване на течове и ремонт на течове. Извършваме също доставка и монтаж на радиатори, изграждане на парни инсталации, ремонт и монтаж на котли, затапване на радиатори, смяна на термоглави, термовентили и преместване на радиатори.

 

Ремонт на радиатори за парно

Ремонт на радиатори  за парно е широко понятие и включва в себе си много дейности п откриване и отстраняване на пробелми свързани с течове, въздух в системата, повредени обезвъздушители или блокирали кранове и вентили. Под ремонт на радиатори за парно се разбира отстраняване на течове по радиатори, смяна на обезвъздушители, смяна на тапи и щепсели, смяна на секретни кранове, смяна на термовентил, смяна на термоглава, смяна на ребра, смяна на глидери, смяна на муфи, смяна на повредени гарнитури, почистване на радиатори и обезвъздушаване на радиатори, както и други дейности свързани с ремонт на парни инсталации.

Ремонт на радиатори за прано в София.

Ремонт на радиатори за парноОпределен ремонт на радиатори за парно се извършва при спиране на топлоподаването и източване на системата на парното, която може да захранва абонати от един вход на сградата, два входа и дори три входа от една сграда. Източването на системата се извършва при централно топлоподаване и липса на спирателни кранове или повреден термовентил. При локално парно отопление се налага източване само на съответният радиатори ли отоплителен кръг на които е радиатора. Други ремонти на радиатори за парно не налагат източване на системата. Такива ремонти са притягане на накрайници, резби и обезвъздушаване на радиатори, както и дори смяна на стар радиатор с нов при наличие на работещи секретен кран и термовентил. В случай като последният се налага източване на водата само от самият радиатор. Източването на радиатор се извършва с плитки съдове, които се монтират под връщащата тръба на радиаторното тяло.

Ние извършваме ремонт на алуминиеви радиатори, панелни радиатори, ремонт на чугунени радиатори и лири за баня.  Предлагаме посещение на адрес за диагностика на проблеми, откриване на теч от тръби на парно с термокамера, отстраняване на теч от парна инсталация, доставка и монтаж на нови радиатори, термовентили, термоглави и дори затапване на радиатори при отказ от топлофикация.

Ние извършваме комплексни услуги при ремонт на радиатори за парно и парни инсталации, като се ангажираме с диагностика на проблем, източване, пълнене и обезвъздушаване на радиатори и абонатна станция, доставка на необходимите материали и ремонт на проблема, смяна на радиатори за парно.  Ремонт на радиатори за парно в София.

 

Монтаж на радиатор върху гипсокартон


монтаж на радиатор върху гипсокартонПри споменаване на думата отопление, на първо място във вашето въображение възниква образа на радиатора. Чугунените радиатори, които преди се срещаха практически във всеки дом, бяха еднакви, с груба форма, а да ги вдигнеш, беше просто невъзможно. Тръбите към тях минаваха през цялата стая и за да ги облагородим ги боядисвахме в бял цвят. Но не може да не отбележим, че именно радиаторите могат да служат на стопаните си вечно, те остават като едни от най-ефективните прибори за отопление през зимния сезон.

Да поставите радиатори в дома си сигурно ще бъде едно от най-правилните решения за ефективност на отоплението. А за да осъществите решението максимално бързо и качествено най-добре се обърнете към подходяща фирма. Специалистите ще имат възможност да определят точния за вас модел, броя на глидерите и размерите.

На пазара днес са представени радиатори, направени от различни материали – чугунени, алуминиеви, железни, биметални. Кой е най-подходящият за вас? Вечните чугунени радиатори, вече не са това, което представляваха. Днес те са с плосък, изискан дизайн на ребрата. Сред достойнствата на този вид радиатори са дългото съхранение на топлина, която се отдава постепенно в помещението. Имат малка корозията.

 

Алуминиеви радиатори – не се различават особено от чугунените. Основната разлика е в глидерите. Вентилационните отверстия в тях равномерно разпределят топлия въздух в помещението, а с гладката си повърхност могат да бъдат закрепени навсякъде. Често се срещат случаи на монтиране на алуминиеви радиатори върху гипсокартон. Специалистите на фирмата могат да извършат тази услуга като укрепят с допълнителен профил металната конструкция, за която се закрепват гипсокартонените плоскости.

Биметални радиатори – радиатори компромис между чугун и алуминий. Универсалната конструкция на такива радиатори насочва горещата вода по стоманените тръби, отдавайки топлината на алуминиевите панели, а те нагряват въздуха в помещението.

Железни радиатори – често имат релефна повърхност. Техният проблем е, че понякога протичат на мястото на свързване на частите. Радиаторите имат високо топлоотдаване, гъвкави възможности за включване.

След като вече сте си избрали подходящите радиатори за вашия дом, то идва ред на нас – фирмата за монтиране. Ние ще се отзовем професионално на вашите нужди, а при необходимост ще демонтираме или ще подсигурим обслужването на вече съществуващите радиатори. Фирмата ни ще реши проблеми, възникнали с неработещи ребра; протекъл радиатор; повреден термовентил или смяна на радиатори с нови, всичко на достъпни и конкурентни цени с необходимата гаранция.

 

Свързване на бойлер към парно

Свързване на бойлер към парно 

Свързване на бойлер към парно включва свързването на топлообменика вода-вода на бойлера към отоплителната инсталация. Бойлерите подходящи за монтаж към парно отопление или друг алтернативен топлоизточник са всъщност бойлери със серпентина или няколко серпентини, при свързване към няколко топлоизтоочника.  Свързването на бойлера към парно отопление се извършва по определен начин и правила. На схемата по-долу ще видите начина на свързване на бойлер със серпентина серпентина ( комбиниран електрически бойлер) към парно. 

Системата на парното отопление е свързана към серпантината (топлообменника) на бойлера, като по този начин загрява и водата във водосъдържателя на бойлера. Захранването на серпентината на бойлера се контролира ръчно или с електромагнитен клапан, които се управлява от терморегулатор и контактор. На схемата се виждат необходимите елементи и начина на монтаж, които осигуряват нормалната и правилна работа на бойлера със серпентина. Задължително се монтира четерипътен вентил с манометър, разширителен съд за компенсация на налягането и обезвъздушител, като за предпочитане е автоматичен обезвъздушител в горната част на серпентината. Парното отопление, като източник може да се замени със слънчев панел или термопомпена система. Бойлерите със серпентини предлагат и комбинирани варианти. При комбиниран електрически бойлер с две серпентинии може да използвате два топлоизточника - парно отопление и слънчев панел или друга комбинация.

Свързването и монтажа на бойлера към електрическата инсталация и водопровода се извършва по стандартни схеми, спазвайки инструкцията за монтаж на бойлера. Бойлерите със серпентини най-често са с обем от 80, 100, 120, 150 и 200 литра, като са предвидени за монтаж на таван, стена или подоов монтаж. Разновидностите на бойлерите за монтаж на таван и стена са : вертикален монтаж и хоризонтален монтаж.

Сервиз за ремонт на бойлери Елвидом ООД предлага доставка и монтаж на бойлери със серпентина. Извършваме свързване на бойлери към парно в рамките на град София и съседните населени места. Можем да извършим доставка и подмяна на вашият бойлер, да изградим парна инсталация или разклонение от вашата парна инсталация при липса натакъв. 

montaj na boileri cena

 

Доставка и монтаж на радиатори

доставка и монтаж на радиатори и лириЕлвидом ООД предлага на свойте клиенти за София комплексна услуга по смяна на радиатори.  Какво включва смяната на радиатори?  Смяната на радиатори с централно топлоподаване включва следните дейности: източване на абонатна станция, разкачане на радиатори от тръбите, демонтаж и сваляне на радиатори от кнзолите им, окомплектоване на новите радиатори, оразмеряване и монтаж на конзоли за новите радиатори, монтаж на радиатори, свързване на радиатори към тръбната мрежа, пълнене и обезвъздушаване на парната инсталация и обезвъздушаване на новите радиатори.

За улеснение на избралите услугите на Елвидом София ние предлагаме посещение и консултация на място, доставка на алуминиеви радиатори, доставка на чугунени или стоманени (панелни) радиатори и лири зя баня. Доставяме и монтираме новите ви радиатори, като подсигуряваме монтажа и демонтажа на старите радиатори. При желание може да извозим старите ви радиатори, като пазим да не надраскаме и изцапаме. При по-големи и масивни радиатори може да се разглобят на части от по 10-12 глидера, за по-лесно изнасяне или да се нарежат с електрически трион за метал. Ползва се електрически трион, които не произвежда искри при рязането с цел защита и запазване на подовите настилки и мебелите.

Не е нужно да търсите топлофикация или сърдитият и кисел домоуправител да източва абонатната, да пълни абонатна и да я обезвъздушава-това го вършим ние! От клиентите решили да сменят старите си радиатори или да си монтират нови радиатори се изисква само ключ за достъп до абонатната и всичко останало поемаме ние от Елвидом ООД София.

Избраните марки и модели радиатори или лири за баня ще доставим безплатно до вашият дом, ще ги качим и ще сменим със старите ви раждясали и протекли радиатори.

Елвидом ООД е професионална фирма за професионален монтаж и ремонт на радиатори за парно, като предлага монтаж на радиатори на изгодни цени. Извършваме монтаж на радиатори в София и околните райони, като осигуряваме доставка , напълно безплатна в рамките на град София. Извършваме доставка и монтаж на алуминиеви радиатори, чугунени радиатори и панелни радиатри с гаранция.

Не изкупуваме стари чугунени радиатори! Извозването на радиаторите от Елвидом ООД се заплаща отделно от услугата за монтаж и демонтаж на радиаторите.

 

Монтаж на камини с водни ризи. Изграждане и ремонт на локално парно

монтаж на камини с водни ризиЛокалното парно отопление има много варианти на изпълнение. Може да се изгради на ток, газ или твърдо гориво. Има възможности да се използват топлоотдаващи котлета и камини с водни ризи, монтирани в помещенията за отопление или да бъдат изведени навън в сервизни помещения или мазета. Всичко това зависи от условията, в който ще работи парната инсталация и вида на котлето или камината с водна риза, както и от необходимото кооличество топлина.

Продължение...

 

Изграждане и ремонт на подово отопление

изграждане на подово отопление, ремонт подово отоплениеПодовото отопление е максимално ефективен вариант за отопление на помещения от всякакъв вид и предназначение. При подовото отопление се получава максимално КПД и най-висок комфорт на отопление. Причината за този висок КПД при подовото отопление е в разпределението на температурните слоеве по височина. Най-топло е в горната част, до тавана на поомещеението, а най-студено е ниско до пода. Така студеният въздух се загтрява, без да се изсушава и циркулира естествено през цялото помещение, като оставя приятно усещане за топлина на краката.

Продължение...

 

Откриване на течове без къртене със специална апаратура /Rothehberger/

откриване на течове парна инсталация под замаскиПри загуба на вода от парната инсталация се касае за теч от парното. Откриването на теч от видимата част на тръбната инсталация на парно не е толкова трудна задача. Ако теча обаче е в скрита част на тръбите - например под замаска или под земя вече проблема е сериозен и се касае за скрит теч от парно отопление или наречен още теч от тръби на парното. Замаpката, бетона или земята разпръсква водата и не позволяват да се види точното място на теча, а къртенето на цялата плоча е непосилно и скъпо мероприятие, с което много съседи няма да са съгласни.

Продължение...

 

Обезвъздушаване на отоплителни системи

обезвъздушаване на отоплителни системиОтоплителните инсталации на жилищни и промишлени сгради в нашите климатични условия се ползват единствено през зимният период. През останалото време парното не функцинира и по тази причина се появяват загуби на течност от тръбната инсталация породени от течове и изпарения. Това от своя страна води до влизане на въздух в тръбната  системата и радиаторите. Въздух в парните инсталации и радиаторите навлиза и при ремонтни дейност на парното, като демонтаж и монтаж на радиатори, помп и итермовентили.

Отстраняването на теча и нановото пълнене на обонатната до стандартното ниво, не води до обезвъздушаване на системата на парното и самите радиатори. Процеса за изкарване на въздуха от тръбите се нарича обезвъздушаване на парната инсталация и може да се извърши надеждно и качествено само, когато парното работи и има топлоподаване, а също таки има монтирани обезвъздушители във всички по-високи точки на системата и радиаторите. Обезвъздушителите биват автомаатични и ръчни.

Продължение...

 

Монтаж на циркулационни помпи

монтаж на циркулационни помпиЦиркулационните помпи биват няколко вида. Това са битови, сградни и индустриални циркулациионни помпи. Ползват се спрямо дебита и нуждите на инсталацията. Фирма Елвидом ООД извършва монтаж на всички видове помпи за топла и студена вода от всички видове и стандарти.

Водопроводчиците ни разполагат с модерни инструменти за справяне с демонтажа и монтажа на новата помпа за максимално кратко време и с високо качество на услугата.

Продължение...

 

Пълнене и източване на течностите в отоплителните инсталации

пълнене и източване на отоплителни инсталацииВсяка парна инсталация има нужда от профилактика и ремонт. За да се извършат тези дейности трябва да бъде източена системата. Системите се пълнят и проверяват, за да не изтича течност от дефектирала тръба. Различните парни инсталации се пълнат с различни течности, например малките инсталации в еднофамилните сгради, при които няма централно парно се пълнят с антифриз. При източване и пълнене наа абонатната станция трябва да се предопреждават потребителите и крановете на раадиаторите да останат оотворени, докато трае тази процедура. Целта на отворените кранове е при пълненето, въдуха в радиаторите да излезе.

Продължение...

 

Монтаж на котлета на твърдо гориво, електричество и газ

монтаж на котлетаЕлвидом ООД предлага безплатна консултация и доставка на котлета на твърдо гориво, котлета на газ, ел.котлета и комбинирани котлета. Наш специалист ще посети дома ви на място и ще се запознае с вашите изисквания и нужди. Съобразявайки си с тях ще даде професионално техническо становище, което ще е най-добро и ефективно за вашата среда и нужди.

Работим с доказали себе си марки и прилагаме схеми според изискванията на клиента . Спазват се всички норми и изисквания, за да се постигне висока ефективност и качество. Котлетата, които ще бъдат монтирани от нашите специалисти котляри ще са задължително със сертификат за качество.

Продължение...

 

Демонтаж и монтаж на глидери /ребра/на алуминиеви и чугунени радиатори

демонтаж и монтаж на глидери, радиатори, ребраЕлвидом ООД предлага демонтаж и монтаж на глидери /ребра/ на алуминиеви и чугунени радиатори. Това се налага при желание на клиента да си премести радиатора или да си промени броя на глидерите с цел коригирането на отоплителния коефициент. Понякога такъв ремонт на радиатори се налага при спукани ребра или при нужда от добавяне на още ребра, също и премахване на ребра за да се освобиди място за мебел или нещо друго.

Възможно е обаче и смяна на глидери при пробив в едно от ребрата на радиатора, ребро някъде в средата на радиаатора. Работата е специфична и трудна, поради факта че се налага източване на системата, сваляне на радиатора и разкачането на глидерите, докато се стигне до проблемният елемент. Обикновенно спуканите или дефектните глидери се заменят, рядко се поправят. 

Продължение...