ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "


Теч в апартамент на приземен етаж

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

 След години експлоатация и без течове изведнъж в апартамента на наши клиенти се появява мухъл и влага. В ъгъла на една от стаите мазилката набъбва и се руши. Образуват се соли по мазилките. 

 Собствениците са принудени да разбият стената около ъгъла и откриват, че водата навлиза от вън, където има прилежаща тераса.  Предприемат къртене на плочки и замазка и смяна на изолацията на терасата, като предполагат, че теча в стаята идва от проблем с хидроизолацията на терасата. След повече от година теча продължава и се засилва. Това кара собствениците търсят услугите на Елвидом ООД за откриване на скрити течове и по точно откнриване на теч от тераса.

Теч в апартамент 

 След посещение и извдършване на термографски анализ на зоната са изразената анамолая установяваме:налична влага между плочките на терасат и хидроизолацията на терасата. Влага има и под хидроизолацията на терасата и плочата на терасата от където навлиза в стаята. След направен оглед и обследване на подпорната стена, прилежаща на терасата се открива пробив във хидроизолацията на подпорната стена, запушен дренаж и водата навлиза в хидронеизолираната зона между плочата и горният слой хидроизолация и от там безпроблемно в стаята. Проблема е открит и протоколиран. Издадено е писмено становище  за отстраняването на проблема. Още един скрит теч е намерен и отстранен по метода на термографията- намиране на теч, без кртене.. 

Изготвена е писмена оферта по отстраняването на теча с разбивка, срок за изпълнение и гаранция. 

Офертата е приета и теча е отстранен в рамките на същата работна седмица.