ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Защо да поддържаме в изправност спирателните кранове в имота и производството?

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Всичко направено от човека с цел да му служи има нужда от ремонт и поддръжка. Всичко остарява и се износва, особено материали които са подложени на налягане, висока влажност и др. екстремни натоварвания.

За да функционират нормално освен от добро изчисление и здрав материал такива елементи имат нужда от по-честа профилактика или смяна. Такива елементи са спирателните кранове. Всички те, без значение от диаметър и начин на захващане към тръбопровода имат определен период на експлоатация в зависимост, от какъв материал са направени и под какво налягане работят, както и в каква среда.

Спирателните кранове са проектирани и замислени с цел да спират работното налягане на флуиди или газове. Това се налага при аварии, профилактики и ли просто е част от работният процес на дадено звено.

Един неработещ вече кран при аварийни ситуации може да нанесе щети и загуби от порядъка на хиляди пъти по големи от стойността на крана и труда за неговата смяна или профилактика.

Ситуация, при която трябва да се спре или пусне даден флуид или газ и спирателният кран не работи може да се окаже дори и опасна. Затова просто си поръчвайте профилактика на устройството и при нужда го заменяйте с нов. Това е специфична работа и ви съветваме винаги да се обръщате към професионални фирми с правоспособни водопроводчици. Това ще даде сигурност на системата и спокойствие при експлоатация на собственика й.

На пазара има много видове спирателни кранове на най-различни цени и качество. За да не се подведете по външният вид и да се окаже, че сте сменили стар неработещ кран със нов некачествен и ненадежден потърсете специалисти.