ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Може ли да се комбинира електрически бойлер със слънчеви колектори

( Оценка 5.0 ) от ( 2 отзива )

Комбинацията на слънчеви колекторни системи с ел. нагревател е възможна и се произвежда от по-големите фирми производителки на бойлери и системи за топла вода. Процеса на нагряване на водата е контролиран винаги, без значение дали уреда е комбиниран или е само на едно основно захранване.

Има разработени системи на контрол, които са прости и действат отлично. Те са свързани с клапани, разширители, обезвъздушители, пълначки, терморегулатори и други уреди и механизми, които свързани в правилната схема и последователност осигуряват безупречната работа на системата, икономия на ел енергия и комфорт.

Желателно е обаче тези схеми да не се изпълняват в домашни условия и от домашни майстори. Това са фабрични системи и  се тестват лабораторно. Всички техни елементи отговарят на условията  за клас на точност и бързина на действие, както и надеждност. Дори и да имате такава комбинирана система от слънчеви колектори и ел.захранвне, то не я ремонтирайте сами и с непроверени части и материали. Всички знаем, че бойлера е уред работещ под високо налягане!