ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Теч от тераса

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

Теч от тераса е напълно възможен и дори много често срещан проблем . Теч от тераса се проявява най-вече по тавана на помещенията намиращи се под терасата, като в по-редки случай могат да бъдат засегнати само стените. При теч от тераса трябва да се открие причината за преминаване на вода през хидроизолацията, както и точното място на пробива. Задачата за откриване на теч от тераса е доста сложна като цяло и се усложнява допълнително от атмосферните влияния.

Откриване на теч от тераса

теч от терасаТераса е всяка открита площадка, която е построена върху конструкцията на сградата. Може да има тераси и на нивото на терена. Обикновено терасите са оградени с парапети или предпазни огради. Някои тераси имат цялостен покрив или частично са покрити от навес. При терасата едната страна е прикрепена към сградата и има прилежащо помещение. При монолитното строителство терасата е предпочитана в по-високите етажи на сградите, като тя дава възможност за гледки, увеличава площ на жилището и представлява възможност да се използва като лятна градина, лятна кухня и дори плаж. Заедно с комфорта и удобството на терасата вървят и ремонтите. След остаряване на повърхностните покрития на терасата или при некачествено изпълнение на хидроизолацията на терасата започват течове. Следи от течове избиват под прозорците и вратите на прилежащите помещения към терасата, както и по долните етажи на сградата. Теч от горна тераса е труден за откриване и поради факта, че теча обикновено тръгва от друг имот.

При откриване на теч от тераса се използват различни методи и апаратура за откриване на теч, като един похват се е утвърдил като най-добър. Този похват е термографското обследване. Термографията позволява откриване на теч от тераса без къртене. Как се извършва термографски анализ на теч от тераса?

За да се осъществи откриване на теч от тераса е необходим опитен термограф и термографска камера. Термографската камера може да я срещнете още като термокамера, само като камера или инфрачервена камера. Термокамерата очртава областите с термична аномалия, като по-този начин показва мястото на пробив в изолацията. Метода е сравнително точен и надежден. Понякога теч от тераса се предизвиква от покачване на нивото на водата поради запушен сифон или неправилно отводняване. 

Ние извършваме откриване на теч от тераса, отстраняване на теч от тераса, ремонт на течове и тераси, откриване на теч от покрив, теч от съседи, ВиК течове и теч от парно. За да се запознаете с нашите цени за откриване и отстраняване на течове моля посетете нашата ценова листа или се свържете с нас на тел 0895 012345, както и на 02 87 03 103.