ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Теч от сифон

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

Теч от сифон на мивка или теч от сифон на баня са различни видове течове, въпреки че все са течове от сифон. При теч от сифона на банята имаме наличие на скрит теч и теч на вода в замазка,която си намира най-прекият път и стига до стените на нашата баня или тавана на банята при съседите под нас. Един от най-трудните течове за откриване и за отстраняване е теч от сифона в банята. В повечето случай подовите сифони , било в банята, тоалетната или мокро помещение се повреждат с пукнатини или шупли след използване на битова химия за отпушване на канали. Първоначално пукнатините са много малки и теча е много малък, но почти постоянен. В продължение месеци водата се просмуква в замазката и напоява всичко, а плочките на пода не позволяват да видите щетите или да се изпарява водата. Другата причина за теч от сифон е корозията и амортизацията на вече остарял сифон за баня.

Откриване на теч от сифон. Смяна на подов сифон

Как да разберете за наличие на теч от сифон?

теч от сифон  Първият признак е овлажняване на основата на стените на помещението където е сифона. При по-сериозни пробиви в подовият сифон, теча  ще се появи първо при съседа ви и тогава имаме наличен теч от съседи. Понякога теча от сифона се подценява или неможе да се открие и потвърди (особено при опити за откриване без  апаратура), което забавя и отстраняването на проблема, а това води до натрупване на щетите и увеличаване на времето и средствата за отстраняването им.  При съмнения за теч от сифон на банята е желателно веднага да организирате инфрачервено обследване на сифона, но понякога се бъркат инфрачервено обследване на теч с видеодиагностика на канали. Видеодиагностиката на канали не открива причините за теч, особено при теч от сифон.

Елвидом ООД е сертифицирана фирма за откриване на теч без къртене, като открива и теч от сифон на баня. Ние разполагаме с опитни водопроводчици за смяна на подов сифон и възстановяване на плочките.  Цени за откриване на теч от сифон – от 90 лв с ДДС.

Цени за смяна на подов сифон от 160 лв до 400 лв в зависимост от вида на плочките, сифона и местоположението му в банята спрямо стени и фуги.

При теч от сифон на мивка няма нужда от откриване и можем да преминем директно към смяна на сифона и отстраняване на теча.