ic_facebook

ic_RSS

"Бърз и качествен ремонт!"

"Ниски цени! Гаранция на труда! "

Шумене в бойлера

( Оценка 3.8 ) от ( 9 отзива )

 Шумене в бойлера е признак и сигурен знак, че нещо не е наред с бойлера. Самото шумене може да се чува леко и постоянно, но може и да е като пукане, което е еднократно при пускане на топла вода от някои смесител. Обикновено повечето потърпевши от шум в бойлера използват хоризонтални бойлери и бойлери от нисък клас и съмнително качество. Определено монтажа на бойлера също е фактор при подобен род проблеми. Бойлера издава звук само при проблем, не е редно да има каквото и да е шумене в бойлера при работа и експлоатация.

Шумене в бойлера, причини и ремонт на бойлера

 Определено ако бойлера шуми при загряване проблема е свързан с електрическата част и водосъдържателя на бойлера (нагревател, термостат, термореле). Така при загряване бойлера издава звук подобен на звук от работата на електрическата кана или електрически бързовар. Този проблем се решава с поочистване на бойлера от котлен камък и смяна на нагревателя.

Бойлер пукане

 Бойлера пука при пускане на водата и съответно при спиране на водата от бойлера. Това е показател за некачествен нагревател и съответно водосъдържател, които подава и съответно се свива при изпускане на налягането в системата. Подобно пукане се получава също от некачествен възвратен клапан или повреден такъв. Евентуално ремонт в случая не може да се предложи. Причината е танка стомана и некачествен материал при изработката на водосъдържателя. Подменя се бойлера. Естествено понякога шум може да се чува от хлабава връзка на нулата, така бойлера се захранва с нула от меките връзки и те шумят. Подобен звук се издава и при корозирала тръба на топлата вода в бойлера, както и захранващите тръби от водопровода. Затова преди всеки един ремонт е необходима качествена диагностика на проблема.

Въздух в бойлера

шумене в бойлера При наличие на въздух в бойлера се получава шумене в бойлера. Наличието на въздух във водосъдържатерля обаче показва некачествен монтаж. Самият бойлер е конструиран така че въздуха да бяга сам от бойлера. Причини за наличие на въздух в бойлера са липса на нивелация, липса на обезвъздушаване или монтаж на вертикален бойлер като хоризонтален, както и обратното. Нужен е правилен монтаж на бойлера за да функционира правилно. 

 Сервиз за ремонт на бойлери предлага доставка и ремонт на нови бойлери, ремонт на бойлери по домовете, свързване на бойлер към ВиК и електро, окачване на бойлер на стена от гипсокартон, както и демонтаж и извозване на бойлери. Извършваме още доставка и монтаж на бойлери за София и околните райони. Работим с всички марки на българският пазар. Ремонтираме, монтираме и продаваме проточни бойлери, обемни бойлери за баня, малолитражни бойлери за кухня и умивалници, както и комбинирани бойлери за парно. Предлагаме неръждаеми бойлери с гаранция от 10 години: цена 329,00 лв с доставка и ДДС

Доставка и монтаж на бойлери за София с безплатна доставка при покупка на бойлер от нас.  Монтаж на бойлер с гаранция.